Over leven met NAH
 Niet-aangeboren hersenletsel in Vlaanderen

Een initiatief van Sig vzw - Kerkham 1 - 9070 Destelbergen - www.sig-net.be
Bedankt voor uw bezoek!
Heb je nog vragen of suggesties?
infoNAH is online!
Het idee voor dit initiatief is gegroeid in samenwerking met
Startpagina Ik heb NAH Familie Hulpverleners
IN DE KIJKER  (bekijk ook de andere ‘In de Kijker’ pagina, je vindt ze hier)
OP JE HOOFD GEVALLEN?
In het Europees jaar van het brein start het Vlaams Platform Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) i.s.m. SEN vzw en SIG vzw een informatiecampagne over niet-aangeboren hersenletsel. Met deze campagne richten de initiatiefnemers zich naar de huisartsen en hun patiënten. Het is de bedoeling om  het brede publiek (maar tevens de huisartsen) bewuster te maken voor de (onzichtbare) gevolgen van een licht of matig niet-aangeboren hersenletsel.
Het gaat dan vaak om neuro-cognitieve stoornissen zoals geheugenproblemen, planningsproblemen, desoriëntatieproblematiek, stoornissen in gedragsregulatie, enz… . Het is belangrijk dat zowel de patiënten, mantelzorgers  als de huisartsen de nodige reflectie ontwikkelen om een mogelijk causaal verband te kunnen leggen tussen deze symptomen en het onderliggend hersenletsel (uit het verleden). De campagne wordt mede ondersteund door Domus Medica. Voor meer informatie over de campagne en voor het bestellen van affiches en folders kan u terecht op de website van SEN vzw.
EXTRA
IN DE KIJKER
De Vlaamse NAH Liga richtte een nieuwe gesloten
Facebook-groep op voor personen met NAH
(gericht lotgenotencontact) onder de naam
Voor de derde keer op rij gaat Sig samen in zee met toneelgroep Ter Duinen voor de bekendmaking en boekingen van hun theaterstuk Sporen in het onbestemde. De acteurs, allemaal mensen met NAH, werken dit stuk samen met regisseur Griet Carlier uit tot een aaneenschakeling van verhalen, anekdotes en situaties die zich voordoen op een metaforische treinreis. Deze voorstelling wordt ondersteund met geluidseffecten en video-projecties.
Je kan deze voorstelling boeken via Sig.  

Meer informatie op deze link